תקועים בקונפליקט? ייתכן שזה עניין של ערכים ⚖️
האם אי פעם הרגשתם שאתם שוב ושוב מתנגשים עם מישהו על משהו יסודי?
התמודדות עם קונפליקטים ערכיים יכולה להיות קשה, במיוחד כאשר מדובר באמונות יסודיות של מוסר, דת, משפחה ועוד. בין אם מדובר בהתנגשות של סטנדרטים אתיים בין שותפים עסקיים או במקום העבודה או מחלוקות בתוך המשפחה, מציאת פתרון היא חיונית ואפשרית 🌈.
הנה שלוש אסטרטגיות שיעזרו לכם:
- הערכה מחדש של חשיבות הערך הרלוונטי עבור עצמכם – שאלו את עצמכם שאלות כמו: האם הערך הוא באמת בלתי ניתן למשא ומתן? האם באמת לא ניתן להתגמש לגביו? האם ניתן לקיים את הערך במסגרת המשא ומתן בדרכים נוספות? האם יש לי ערך נוסף חשוב שההתגמשות בערך המרכזי תקיים את הערך הנוסף?
- הציעו ויתורים "סמליים" כדי לעודד הדדיות ושיתוף פעולה – הרבה פעמים אנשים אומרים לי משהו כמו: "בשביל מה להציע, אני יודע שהוא יסרב". הרבה פעמים כשבסוף הונחה ההצעה על השולחן, מתברר שזה דווקא משהו שגם הצד השני חשב עליו או שהוא בכל זאת מסכים משום שגם לו חשוב להגיע להסכמות. ויתור "סמלי" יכול בהחלט להוביל לשינוי.
- הפנו תשומת לב לדברים החיוביים בצד השני ✨- הכרה בתכונות החיוביות שלהם בונה אמון ופותחת דלתות לפתרונות יצירתיים וליצירת ערך הדדית.
יישום של תהליך כזה בשלושה צעדים יכול להוביל למשא ומתן מכובד וקונסטרוקטיבי יותר. 🌟
בפעם הבאה כשאתם נמצאים בקונפליקט ערכי, נסו את התהליך הזה בעזרתו אתם יכולים להוביל לשינוי ולהפוך תקיעות לחיבור ולהסכמות. ✨