למה עדיף לנהל סכסוך בגישור?
חוסר הוודאות במערכת המשפט הוא נתון, לכן ברוב המקרים לא נדע איך נצא מבית המשפט. השאלה היא מה אתם, כאנשי עסקים, מנהלי עסקים קטנים ובינוניים, אנשים פרטיים בכל תחום בוחרים לעשות עם זה?
לפני שתחליטו לנהל סכסוך עסקי, הליך גירושין או כל סכסוך אחר בבית המשפט חשוב שתכירו את היתרונות הרבים שיש בניהול תהליך גישור בפני מגשר ניטראלי על פני ניהול הליך משפטי בבית המשפט
11 יתרונות של תהליך הגישור
גישור זול בהרבה מהליך משפטי
הגישור חוסך תשלום של סכומים גבוהים לעורכי הדין של שני הצדדים, תשלום אגרות לבית המשפט, הוצאות נוספות בגין ימי חופש, מומחים ועוד. בגישור הצדדים, בדרך כלל חולקים בהוצאות.
גישור הוא תהליך מהיר יותר והוא מאפשר קביעת לוחות זמנים
בדרך כלל גישור יהיה תהליך מהיר באופן משמעותי מהליך משפטי שתלוי בלוחות הזמנים של מערכת בתי המשפט העמוסה.
הליך הגישור מאפשר יצירת לוחות זמנים מוסכמים שנותנים מענה לרגשות ולצרכים של שני הצדדים. זה מוביל לצמצום המחירים הכלכליים והאישיים הרבים שניהול סכסוך ארוך מביא איתו: במקרה של חברות ומוסדות מניעת פגיעה או אפילו שיתוק של ליבת העשייה ובמקרה של פרטיים מיקוד בניהול הסכסוך בתהליך גישור – סיומו והמשך בחיינו תוך צמצום השפעות על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו.
סודיות
בדרך כלל מה שקורה בבית המשפט הוא פומבי וחשוף. כבר קרה שפרטים סודיים אישיים, מסחריים ואחרים נחשפו ברשת; הליך גישור הוא סודי. המטרה של הסודיות היא לאפשר מרחב בטוח תוך בניית אמון בין הצדדים באופן שיאפשר להם לדבר בחופשיות ללא חשש שהפרטים יחשפו בפני בית המשפט או ברשת.
הגישור מתנהל בצורה חופשית ופתוחה ופחות פורמאלית
תהליך הגישור לא כפוף לפורמאליות של בית המשפט (סדרי הדין הקבועים בחוק).
היעדר הפורמאליות מאפשר לצאת "מהמסגרת" הקבוע בחוק ולברר את האינטרסים, העמדות והצרכים האמתיים שמתחת לפני השטח. היעדר הפורמאליות, מאפשר לקיים תהליך אנושי וחופשי יותר, המאפשר דיאלוג כנה ואמפטי, התבטאות פתוחה וכבוד הדדי.
הגישור מאפשר דיון בפתרונות יצירתיים מחוץ לקופסה
האופי הפתוח של תהליך הגישור מאפשר לנו לקיים דיון בפתרונות יצירתיים ולהגיע לתוצאות שאי אפשר להגיע אליהן בבית המשפט שבדרך כלל מתייחס רק למה שנתבע ולא לאינטרסים אחרים.
המגשר מסייע לצדדים לצאת מהקיבעון המחשבתי הצר של הדיון המשפטי וכך נוצר ה – Win-Win שמאפשר הגישור, ועולים לשולחן פתרונות כגון: התנצלות, יצירת שיתופי פעולה ועוד.
הגישור מייצר וודאות ומצמצם את הסיכונים
הדיון בבית המשפט מלווה, פעמים רבות, בחוסר וודאות לגבי הפסיקה הסופית שתינתן. בעוד שבגישור המגשר אינו מכריע בסכסוך, אלא הצדדים עצמם, בסיוע המגשר, פועלים במטרה להגיע להסכמות באופן שמצמצם את הסיכונים של הצדדים, ובהם הסיכון להפסד ומאפשר לצדדים להיערך לתוצאות הגישור. אנחנו נוהגים להגיד שהצדדים האם אלו כותבים עבור עצמם את פסק הדין ולא שופט שפוגש את הצדדים לרגע קטן בחייהם.
הגישור מייצר מחויבות גדולה יותר לקיום ההסכם
המגשר מסייע לצדדים להגיע להסכם שמוסכם עליהם, הוא אינו מכריע בסכסוך ואינו כופה עליהם דבר (כפי קורה בבית המשפט ובבוררות). זה מגביר את מחויבות הצדדים לקיים את ההסכם לאורך זמן. ואילו פסק דין שניתן על ידי בית המשפט ונכפה על הצדדים, מאלץ בחלק גדול מהמקרים את הצד "המנצח" לפנות להליכים לגביית החוב.
הסכם הגישור הוא סופי
בדרך כלל הסכם גישור הוא סופי וקשה לערער עליו לאחר שקיבל תוקף של פסק דין. מצד שני, על פסק דין שניתן בסוף הליך משפטי קיימת זכות ערעור באופן שמאריך את משך הסכסוך לתקופה ארוכה יותר.
אתם בוחרים את המגשר
המגשר נבחר על ידי הצדדים, שלא כמו זהות השופט בהליך משפטי שלפעמים אפילו מתחלף במהלך ניהול המשפט.
סכסוכים דומים נפתרו בגישור
סכסוכים מנוהלים על ידי אנשים. מרבית הסכסוכים דומים בנושאים ובמהות. העובדה שסכסוכים דומים נפתרו בעבר בגישור מלמדת על כך שגם הגישור שלכם יכול להיפתר בגישור.
הגישור מאפשר הזדמנות לדברים חדשים
הגעה לפתרון מוסכם, בונה יסודות חדשים המאפשרים את השארת הסכסוך מאחור ובנייתה של מערכת יחסים סינרגטית אישית / עסקית תקינה הכוללת חזרה לשיתופי פעולה ישנים או בנייתם של שיתופי פעולה חדשים.